hus och hem

Ytterdörren är viktigare än man tror

 

I och på ett hus finns många viktiga aspekter att ta hänsyn till som husägare. En av dessa är självklart ytterdörren.

Sedan århundraden har folk stulit saker för varandra men nuförtiden finns det organiserad brottslighet som jobbar med att just åka runt och göra inbrott i hus. Därav är det extra viktigt med en bra ytterdörr Piteå.

Det man ska tänka på när man väljer att byta ytterdörr är bland annat följande:

  • Energieffektiviteten – En väl isolerad ytterdörr kommer hjälpa till att isolera huset. Med stigande elpriser blir detta allt viktigare för många svenskar som ser sina sparkonton krympa allt efter att elräkningarna dimper ner i brevlådan.
  • Säkerheten – Ytterdörrar med olika säkerhetsklasser finns mängder av på marknaden men välj en efter förutsättningarna på var huset ligger. Har man mängder med fönster runt om på nedre plan som inte är säkra så kan man välja en lägre säkerhetsklassning på dörren då tjuven har andra vägar in i hemmet om den vill. Bor man i en lägenhet några våningar upp så kan man välja den högsta säkerhetsklassen då ingen kommer klättra upp för fasaden för att bryta sig in genom fönstret.
  • Designen – För bara 10år sen fick man ofta välja på en säker och välisolerad dörr eller en man tyckte va tilltalande i designen. Nu däremot behöver man inte längre resonera så då tillverkarna av ytterdörr Norrbotten har kommit långt i sin utveckling och kan erbjuda allt från klassiska dörrar till modernare som både är säkra och väl isolerade.

Ska man monter en ytterdörr så kontakta en snickare. Många som försöker själva inser inte hur svårt det kan vara och helt plötsligt så har dem ett hus utan dörr tills snickaren fått en lucka i schemat och kan komma för att utföra jobbet

 

Lämna ett svar