hus och hem

Vårstäda och renovera taket samtidigt

Vårstäda och renovera taket samtidigt

 

Våren börjar närma sig med stora steg och det börjar klia i fingrarna hos många. Kanske finns det fortfarande rester kvar sedan julen utspridda i huset, kanske någon gammal girlang sedan den stökiga nyårsaftonen. Och är inte fönsterna lite väl smutsiga? Förresten, hur länge sen var det egentligen som du ens gick upp på vinden…? En utrensning skulle förmodligen göra den gott. Om vi ska vara helt ärliga så är en riktig storstädning av huset nog precis vad som behövs i dessa tider – eller hur?

 

Att städa ut vintern och välkomna våren är tradition för många svenskar. Det är lika självklart som att byta till sommardäck eller att plocka fram sommarskorna från förrådet. Precis som oss själva behöver våra hus en liten uppfräschning inför våren och sommaren, om inte bara för att få bort föregående års inbitna smuts.

 

Kombinera vårstädningen andra uppfräschningar

 

När vårstädningen drar igång märker man fort att det finns andra saker på huset som skulle behöva ses över. Fasaden börjar bli lite sliten, kanske är det hög tid att måla om? För att inte tala om taket, när var senaste gången taket byttes, eller ens besiktigades? Det är faktiskt en sak som många inte tänker på. Taket sitter ju där och bara gör sitt jobb – men tänk om det finns slitage? Tänk om det skulle bli en läcka?

 

För att göra den efterlängtade vårstädningen så effektiv som möjligt kan man kombinera olika moment av städning och uppfräschning. Varför inte renovera taket, måla fasaden och städa ut hela huset samtidigt? Tre flugor i en smäll – bara så där! På så vis är allt som huset behöver avklarat och man kan njuta av sommaren och semestern utan att behöva tänka på slit och arbete.

 

Byta tak kostnad 

 

Att städa huset, rensa på vinden och kasta ut gammalt bråte är saker som är lätta att genomföra själv. Detsamma gäller att måla om fasaden – det brukar faktiskt också gå att göra själv om man har lite precision och lite extra tid över. Något som däremot kan vara lite krångligt att ta tag i på egen hand är byta tak på huset.

 

Det är ett svårt arbete som kräver professionell översyn och en stor mängd kompetens. Har man tidigare erfarenhet av det är det bara att sätta igång – men för oerfarna människor kan det vara en bra idé att anlita en takläggare Stockholm. På så sätt behöver man inte lyfta ett finger själv, då takläggaren tar hand om allt från besiktning, till att utfärda en offert och såklart genomföra hela jobbet.

 

Slå två flugor i en smäll under vårstädningen

 

Genom att ta tag i vårstädning, taket och fasaden samtidigt – sparar man in tid och kan njuta av sin lediga tid längre fram på året, som under sommaren. Men det kan såklart kännas hektiskt att ta tag i alla dessa saker samtidigt. Det är ju ändå en hel del jobb som går in i alla de olika momenten. Men det kan det vara värt! Samla ihop familj och vänner och hjälps åt med städningen och målningen. Se det som en rolig aktivitet där alla umgås, fixar och donar, och kanske till och med pausar för lite god mat och dryck?

 

När det kommer till takläggning Uppsala så är det bäst att låta ett proffs ta sig en titt på taket. På så sätt säkerställer man att allt blir som det ska. Man slipper dessutom oroa sig för att råka ut för en olycka, när man står där på taket och försöker sig på att genomföra arbetet själv. Nej, låt takläggare Sollentuna sköta taket – så sköter du och resten av familjen städningen och målningen.