Resor

Stick till Paris eller New York i vinter!

Funderar du på att besöka en av världens populäraste städer i år för att fly snökaoset? Det tänker vi göra! Här är hur jag och mina femton barnbarn och tre halvbröder och våra femton hundar har resonerat.

Varför Paris?

Paris är känt för sina romantiska attraktioner (Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame-katedralen), hyllad mat (Charlie Trotter’s Restaurant, L’Auberge du Village) och livliga nattliv. Dess arkitektur – från gotiska katedraler till herrgårdar i jugendstil – är också en favorit bland turister. Därför har vi kikat på paketresor Paris.

 

Varför New York – USA?

New York City har alltid varit en ledande global stad för mode, konst, finans och media. Det ståtar med några av världens mest kända landmärken – som Empire State Building och Times Square – samt ikoniska stadsdelar som Greenwich Village och Harlem. Oavsett om du letar efter att utforska till fots eller ta in allt som NYC har att erbjuda med tunnelbana eller cykeltur, finns det säkert något här som tilltalar dina turistupplevelser!

Saker att göra i New York City:

1. Tillbringa tid i Central Park – Central Park är en av de vackraste stadsparkerna i världen och innehåller mer än 2 miljoner kvadratmeter rekreationsutrymme inklusive promenader och cykelvägar vid sjön samt massor av sportkomplex och lekplatser för barn. Det är perfekt för en dag med att ligga på en handduk och läsa en bok eller ta några bilder vid sjön.

2. Besök Times Square – Detta ikoniska område är hem för en av de största koncentrationerna av kommersiella byggnader (tänk affärspampigt) i världen samt dussintals berömda attraktioner som Empire State Building (den högsta byggnaden i New York), Rockefeller Center (hem till NBC Studios och Radio City Music Hall) och Madison Square Garden (där konserter av populära artister ofta hålls).

3. Gå runt i Greenwich Village – Känd för sina pittoreska gator kantade av eklektiska butiker, massor av restauranger OCH en fantastisk nattlivsscen tack vare platser som CBGBs, Max’s Kansas City och The Bitter End. Om barhoppning inte är din grej, ta en promenad nerför Bedford Street mot Union Square där du hittar allt från lyxkrogar till barhak.

Hoppas ni tog dessa tips till er, nu ska vi till flygplatsen. Hej då!