hus och hem

Slipa trägolv eller lägga nytt?

Ett trägolv behöver regelbundet underhåll. Eftersom trä är ett levande material slits det av möbler, skor och eventuella husdjur. Några dagars arbete med slipen kan göra underverk för ett gammalt trägolv.

Töm rummet helt

Innan du sätter igång med golvslipning Stockholm är det viktigt att du tömmer rummet helt och hållet. Förutom att det är störande att behöva flytta runt saker när du slipar, dammar det även väldigt mycket av en golvslip.

Ta bort golvlisterna och gå igenom hela golvet. Det är viktigt att du hittar uppstickande spikar och åtgärdar dem då de kan vara i vägen för golvslipen. Du bör även skrapa bort eventuell smuts som befinner sig i golvets springor innan du sätter igång med golvslipning Stockholm.

Vilka maskiner behöver du?

För det första behöver du en rejäl golvslip och papper till den för att kunna utföra en golvslipning Bromma. Du kommer även behöva en vinkelslip för att komma åt i både hörn och kanter. Det är inte nödvändigt att köpa sliparna utan du kan hyra dem hos en maskinuthyrare eller ett byggvaruhus.

Alternativet är att anlita en firma som kan ta hand om golvslipning Nacka för dig. Även om det kostar en del kan det vara värt det för att uppnå önskat resultat.

Hur du slipar golvet

När du ska sätta igång är det viktigt att du vet hur du utför en golvslipning östermalm korrekt. Börja med det grövsta pappret och slipa gärna golvet diagonalt för att få bort ojämnheter och skavanker i golvet. Glöm inte bort hörn och längs med väggarna.

Efter att du dammsugit golvet kan du fortsätta golvslipning Södermalm med ett mellanpaper för att få bort de fula märkena som grovpappret lämnar efter sig. Håll dig dock till golvets riktning den här gången. Avsluta med att dammsuga hela golvet återigen.

Till sist är det dags för finpapper för att få bort märken som mellanpappret lämnat efter sig. Efter att du dammsugit golvet för sista gången kan du behandla det efter tycke.

Lämna ett svar